çevremde kimya mühendisi olup okul biter bitmez işe başlayan kişiler var. Türkiyede alanı geniş yeter ki kendini geliştir başarılı bir ortalamayla bitir.
hepsinin kamuda yeri var
özel sektöre gelince inşaatı seçersen;
öncelikle şantiye mi ofis mi ona karar vermen gerek, eğer şantiyeyi seçersen yüksek rakamlar kazanırsın ama harcayacak vaktin olur mu bilemem
ofiste de genelde statik grubu yani proje hazırlayanlar, hakedişçiler ve ihale grupları olur. Tabi bu dediklerim kurumsal firmalarda, ufak şirketlerde işe başlarsan abi ne iş olsa yaparım modunda olursun. Onun da iyi tarafı her konuda az çok bilgin olur.
Aklımdayken şantiyeci olsan da hakediş hazırlamayı bilmen gerekir, çoğu zaman şantiyede hazırlanır hakediş.
DİP NOT: mühendislik dalları içinde en geniş alan inşaat mühendisliğinindir.
Kara Fatma tarafından (16-09-2015 Saat 22:31) değiştirildi.
Ben elektrik elektronik mühendisliği istiyorum.Ancak şu sıralar herkes bilgisayar,elektrik-elektronik gibi alanlara yöneldi.Benim mezun olmama 6 sene var.6 yıl boyunca üniversiteler mezun verecek.Piyasa da mühendise doyacak.Bu yüzden elektronik yazmak pek mantıklı gelmiyor.Mezun olduğumda çok fazla çalışmam ve ortaya yeni bir şeyler koyup üretken olmam gerekiyor.
Bir yandan da doktorluk var.Mezun olduğumda direkt iş imkanı.Ama meslek bana hiç hitap etmiyor.Şurda bilmem kaç milyar dertsiz tasasız maaş alacağım diye hergün sevmediğim işi yapmak da mantıklı gelmiyor.
Moleküler biyoloji alanı da yeni yeni parlayan bir alan ancak Türkiye'de iş imkanı az.Çünkü bu alanda açılmış fabrika vs yok Türkiye'de.Şimdi gitsem bir yerde moleküler biyoloji okusam işsiz kalma ihtimalim yüksek.Amerika'ya gidip okumak da çok zor bi durum.Burs kazanmadığım sürece Amerika'da okuyamam.
Bu durumda en mantıklısı doktorluk geliyor.Alırım 3 5 maaşımı her ay 1600 altın oh kebap.
Dip:Biyoloji de çok ilgilendiğim bir alan.Mezun olduğumda bir laboratuvar ve maddi kaynak verilse "hücre zarındaki bilmem ne reseptörünü ne tetikliyor incele" gibi bir iş de benim açımdan çok güzel olurdu.
Timeismoneyy tarafından (16-09-2015 Saat 22:39) değiştirildi.
Bosch Genel Merkezinde Product Design Engineer ve türkiye ofisinde Head Of Sale olarak görev alıyorum. Sorun olursa yardımcı olabilirim
daha 2 sene yok mu mezun olmana ? dersini çalış şimdi son sene karar verirsin bunlara. ayrıca doktorluk da düşündüğün kadar parlak değil durumlar artık. okuması ayrı bir dert çalışması ayrı bir dert. garanti iş imkanı haklısın ama atarlar seni cizreye, yüksekovaya poku yedin. artık tus kovalarsın dershanelere senelik 7-8 milyar verip. uzmanlığı bitirene kadar doğru düzgün parada kazanamayacaksın zaten. bir söz var duymuşsundur belki doktor kazanır karısı ve çocukları yer diye. Yanlış anlama tıp fakültesini seçme demiyorum seç ama doğru nedenlerle seç. rahat etmek için tıp seçersin daha ilk komitede okulun yedi ceddine söversin, örnekleri var![]()