Biz bu yılın hazırlığını geçen yıldan yapmaya başlamıştık. Anlaşabileceğimiz, bir sorun olursa çözebileceğimiz, güvenebileceğimiz tüm ekip ve liderlerini davet ettik.
Çok güzel oyuncular, ekipler kazandık. Geçen yıl ki elemede KaSis Büfeci (Yücel Abi) nin çok desteğini gördük. Sayesinde bizle olmayan diğer ekiplerle uzlaşma sağlandı. Bu yıl kendisini "mumla" arıyorum. Keşke oyunda olsaydı.
Geçen yıl tüm Türk birlikleri kendi seçtikleri bölgelere gidip kimse kimsenin bölgesine karışmadı. Bir kere yerleşimler bile huzur içinde oldu.
Bu yıl gelecek ekipler kendi yerleşimlerini "Oyuncularına en rahat, en huzurlu, problemin en az yaşanacağı eleme serveri" olması için seçmesi gerekirdi. Ama dk 1 gol 1 Kuzeydoğu (+/+) duyurumuzu ilk biz yapıp, sonrasında hemen bitişiğimize malum COF Savaşını en çok isteyen oyuncuların olduğu ekiplerin de gittiği +/- (Güneydoğu) yerleşimi duyurusu yapıldı...
Oyunun en kalabalık iki bölgesi olacak ve diğer bölge hemen bitişiği seçecek. Kuvvetli ihtimal yaşanacak sıkıntıları hepimiz şöyle bir ölçüp tartalım! Birlik beraberlik isteniyorsa, sıkıntılı oyuncuları bir de üstüne üstlük biz COF Sınırına gidiyoruz diyerek göstere göstere savaşmak için gelmiş ekipleri o sınıra yollamak sizce "Birlik Beraberlik Mesajlarının" ne kadarını karşılıyor?
Benim bu mesajlarım elemede olan tüm ama tüm ekiplere! Bu bir öz eleştiridir aynı zamanda! Sakın birilerine kasıtlı laf sokma gibi görülmesin. Lütfen şu yazılarımı duyarlı bir şekilde okuyunuz.
Bu yerleşim bir kere ciddi manada can sıktı ve ekibimizde huzursuzluk yarattı. Neyse karşı taraftaki temasta olduğumuz herkes "kesinlikle böyle bir savaşı düşünmüyoruz niyetimiz bu değil" açıklaması yapıp bir nebze rahatlatsa da oyun ne yazık ki kağıt üzerinde oynanmıyor.
Diğer yerleşim hatası Tuna ekibinin +/+ yı seçmesi. Çok kalabalık geldiklerini söylüyorlar. Bir kere buna turnuvada Türk başarını isteyen birisi olarak kesinlikle seviniyorum. Forum duyurularını okudum bölgede sonuçta COF un uzun süre önce yaptığı +/+ ya gidiyoruz açıklamasına rağmen tek kelime "COF" ibaresi yok. Gönül isterdi ki +/+ ya gelme duyurusu ile bir COF mesajı geçseydi. Lütfen açıp okuyunuz, COF Birlikleri için bir duyuru, güzel bir mesaj var mı? Buna kırıldığımı özellikle belirtmek isterim.
Ve bu yerleşim stratejik açıdan defalarca söylememe rağmen hatadır. bu kadar oyuncuyu tıkış tıkış +/+ ya sokmak oyuncularımıza yapılacak ciddi bir haksızlıktır. Eğer Tuna ekibinin forumda +/+ ya gidiyoruz mesajı çok önceden açılmış olsa idi ben ekibimi boş olan başka bir bölgeye götürürdüm. Geçen yıl olduğu gibi.
Travian sadece 2 bölge mi açtı dostlar Türklere ? Kuzeydoğu ve Güneydoğu yerleşim zorunluluğu mu var? Şuan +/+ da 2 binin üstünde Türk oyuncu olacak. Çok daha fazlası hatta.
Üstelik -/- ve -/+ bölgelerini zayıf, boş, güçsüz bıraktık, farkında mıyız? Daha elemeye ciddi bir stratejik hata ile başlarken, yola çıktığımız siz sevgili travian turnuva gönüllüsü dostlar, finalden ne bekliyorsunuz?
İnsanlar hala 10 yıl önce normal serverde yaşadığı savaşın, kinini güderek burda normal oyun oynuyormuşuz kafasında!
İnsanlar iyi ve kötü niyetle Türk ekiplerinin başarısızlığı üzerine neredeyse elinden geleni yapıyor. Bu gidişat beni ciddi manada düşündürüyor ve hiç iyi değil bu gidiş. Geçen yıldan daha fazla katılım var ama geçen yıl ki ortamı mumla arıyoruz...
Lütfen yaptıklarınızı bir ölçüp tartın, rica ediyorum eleme sürecini yaptığınız hamleleri bir ölçün. Ne kadar yapıcı olduk, ne kadar yıkıcı, yıpratıcı olduk. Bizim yaptığımız hataları görüyoruz, kulağımıza geliyor ve tekrarlanmaması için elimizden geleni yapıyoruz.
Bu yıl geçen yıl ki COF Katılımından daha fazlasını yapıyoruz. Sayı olarak ortaya birşey söylemedik. 2 gün sonra bunu göreceğiz Geçen yıl ki oyuncu sayımız da ortada zaten Bu sebeple bize gelmek isteyen dostlara özellikle sordum "kalabalık gelecekseniz başka bölgeye gidin lütfen" diye. Düşünün ki o derece doluyuz bölgede. Ama sevmeyenimiz olduğu gibi sevenimiz de çok fazla ve bölgemizde olmanın güvenini hissediyorlar. Sevmeyenler bile içimizde oynuyor, çünkü biliyorlar bu bölgedeki rahatlıklarını.
Biz gelen Tuna ekibi ile birlikte +/+ da olacağız. Hakkı Abi ve birliğindeki çok sayıda oyuncuya bu konuda güveniyorum. Umarım huzurlu, birlik beraberlik içerisinde bir oyun oynarız. Bunun olması için ben şahsıma adına üstüme düşeni yapacağım. Onların demediğini ben diyeyim forumda. Ama bu kalabalıklık ve kargaşa arasında ne yazık ki geçmiş travian tecrübelerim olumlu göstermiyor gidişatı.
Daha oyun başlamadan ciddi manada yorulduk iftiralara, ithamlara ve yanlış hamlelere kafa yormaktan, gidişat üzerine fikir yürütmekten. Çok çok iyimser olup da ileride bedelini ödemekten de bıktık yıllardır.
Bizim ekibimizde dahi yüzlerce oyuncu turnuva bilincinde değil ne yazık ki. Uzun uzun anlattığım ve sukuneti seçmeyen oyuncularımız var. Kendi içimizde bile savaşa yatkın bunca oyuncu varken farklı oluşumları düşünmek ve uzun soluklu birşeyleri iyi niyetle düşünmek çok zor.
Bu yıl turnuvada hiç olmamayı isterdim. Tıkandığı yere kadar yürüyeceğiz. Çünkü mesaja ilk başında başladığım gibi, geçen yıl gönül rahatlığı ile elini tutup güveneceğimiz birileri yok. COF bu yıl yalnız kalacak bu manada. Umarım yanılırım. Umarım hem +/+ hem diğer bölge oyunda bekleneni yapabilir diyeceğim de "balık baştan kokar" Yerleşimin bile ciddi zarar vereceği bir başlangıçtan çok da hayır beklememek lazım.
Forumda acayip acayip konuların, anketlerin açılması, trollenmeler, dalga geçilmesini de hakediyoruz bu yüzden.
Elemeyi öyle böyle bitireceğiz. Finalde mümkünse uzak olalım birbirimize mümkün olduğunca. Burda birbirimizi idare etmek, es geçmek kolay. Ama orda yabancılarla uğraşırken, birlikte yürüyemediği ekipleri çekmek çok zor. Bizim için de sizin içinde.
Burda anlaşamıyoruz çünkü. En basit konularda bile. Herkes kendi doğrusuna inanmış. Benim dediğim dedik diyor. Bu şekilde uzlaşma olmaz. Finalde hiç olmaz.
İyi oyunlar.