6. Gün
"Yani böylece paramı nerede bıraktığımı anlamaya başladım" diyerek Mark Atilius hikayesini sona erdirdi.
İki arkadaş, mimarın evindeki şöminenin yanında oturup erik yiyordu.
"Gerçekten akıllısın; herşeyi doğru bir şekilde yaptın," diyerek taktir etti Lucius. "Bu arada ne zaman yola çıkıyorsun?"
"Biliyorsun, Lucius," diye aniden itiraf etti Mark Atilius. "Artık ticari kervanların önderlik etmeyeceğim."
Tarquinius tabakta kalan son eriğe gözünü dikmeyi bıraktı ve şaşırmış bir şekilde arkadaşının suratına baktı.
"Neden?" diye sordu.
"Biliyorsun, çocukluğumdan beri kervanlarla birlikte yolculuk ediyorum. Her bölgeye gittim ama sana gerçeği söyleyeyim hiçbir şey görmedim. Bir karavan sürücüsü olarak şu arabalardan çok fazla uzaklaşamazsın... Yetsin artık!" Mark heyecanla söyledi. "Ve her zaman kendi başıma yolculuk etmek istemişimdir. Anlıyor musun?" diye tekrarladı.
Lucius Tarquinius Lepidus bir süre düşündü.
"Ve nereye gideceğine şimdiden karar mı verdin?" diye sordu Mimar.
"Bir süre önce, kayıp lejyonun komutanı olan bir konsey üyesine ait bir günlüğün bir parçası olan bir parşömen satın aldım. Uzak bir saldırıda ele geçirdiği hazinelerden ve bunları kuş uçmaz kervan geçmez bir yere saklamak zorunda kaldığından bahsediyordu," diye cevapladı Mark. "Ama hala nerede olduğunu çözemedim, konsey üyesi garip bir kod kullanmış. Şuna bir bakabilir misin?"
Mimar, eski parşömeni arkadaşının elinden aldı. Aceleyle kayıp lejyonun hikayesine göz attı ve kervan sürücüsünün neden bahsettiğini buldu.
Kısa bir kahkahayla "sanırım kandırılmışsın, Mark!" dedi. "Bu tamamıyla lagaluga!"
".--- . .-. ..- ... .- .-.. . -- mevkinden . -... ..- .-. .- -.-. ..- -- mevkine yolculuk eden bir konvoyla karşılaştığımızda -.-. .- . ... .- .-. . .- mevkinden --. .... . .-. .-.. .- mevkine gidiyorduk. Bize memleketimizde patlak veren ayaklanmadan bahsettiler. Oraya mümkün olduğunca çabuk geri dönmeye karar verdik; böylece altını, Romalı nöbetçiye ait olan en yakın şehirden beş kare batıya gizledik.
Görev:
Mesajı deşifre edin.
Cevap:
Burada bir Morse kodu kullanıldı. Bunun için bir çok çevrimiçi şifre çözücü var.
Jerusalem mevkinden Eburacum mevkine yolculuk eden bir konvoyla karşılaştığımızda Caesarea mevkinden Gherla mevkine gidiyorduk. Bize memleketimizde patlak veren ayaklanmadan bahsettiler. Oraya mümkün olduğunca çabuk geri dönmeye karar verdik; böylece altını, Romalı nöbetçiye ait olan en yakın şehirden beş kare batıya gizledik.
30 Altın Kazananlar:
tr2 mhmtkf
tr5 ibolee
roax2 jojojo
tr2 dark one
tr1 fakalenza
Ödüller 6 Mart itibariyle kazananların hesaplarına aktarılmıştır.