3. Gün
Nihayet son araba da sayıldı ve hesap parşömenine eklendi. Lucius Tarquinius Lepidus, listeye biraz erimiş bal mumu akıttı ve sayıları doğrulayarak mühür yüzüğünü üzerine bastırdı.
Mark Atilius'a, "Tamam, şimdi bana destekleyici belgelerini ver" dedi. "Umarım burada herşey nizama uygundur, öyle değil mi?"
"Görüyorsunuz..." Mark Atilius bir parça duraksadı ve sonra cevapladı, "altı araba demirimiz eksik." "Arabaların dingilleri bir anda kırıldı ve yükü orada bırakmak zorunda kaldık."
"Altı araba?", Tarquinius Lepidus kuşkulu bir şekilde sordu.
"Evet, altı araba," eski arkadaşını onayladı. "Ve üç araba da kil."
"Kil de mi gitti?" diye çıkıştı mimar.
Kervan sürücüsü onayladı, "Evet, kil de gitti," "Ve beş araba da tahıl."
Ortalığı sessizlik kapladı. İmparatorluk baş mimarı, hüzünlü bir ifade ile ticari kervana baktı.
"Arabalarla ne yaptın, Mark?" Tarquinius doğrudan sordu.
Mark Atilius itiraf etti, "Komşu bölgelerin hükümdarları onları aldı," "Topraklarından güvenli geçiş ücreti olarak arabaları talep ettiler."
Konuşmaları tekrar bölündü. Arazinin üzerinde bir borazan sesi duyuluyordu.
"Öyle görünüyor ki resmi görevli, acil konsey toplantısı için çağırıyor." Tarquinius kaşlarını çattı. "Gitmem gerek."
Kısa bir süre sonra tüm şehir konseyi köşkün ana salonunda toplandı ve başkan hemen konuşmasına başladı.
"Hepiniz sınıra yakın olduğumuzu biliyorsunuz. On dakika önce casuslarımızdan bir mesaj aldım. Bana getirdikleri haberler çok önemli ve acil eylem gerektiriyor. Baş düşmanlarımızdan biri, Galya şehri, bize doğru bir saldırı yolladı - koçbaşı ve mancınıklarla desteklenmiş dev bir ordu. Birincisi, savunmamızı hazır etmeliyiz.
İkincisi, en iyi savunma bir karşı saldırıdır. Sanırım, orduları buraya ulaşmadan bu köyü yok edebiliriz. Hızlarını hesaba katarsak, on saat içinde düşman burada olacak. Mimar, Tanrılar onu korusun, şimdiden turnuva alanını inşa etti ve turnuva alanı bir çeyreği kadar geliştirildi; yani onların ordusu buraya varmadan önce mancınıklarımızın bu Galya köyüne ulaşacağını umuyorum. Kenturyonların planı hazırlamak için otuz dakikası var ve ordularımızı bir araya getirip bir saldırı gerçekleştirmek için bu sürenin üzerine bizim de iki saate ihtiyacımız var! Artık daha fazla zaman kaybetmeyelim!
Görev:
Galyalılar onlara saldırmadan önce Roma mancınıkları Galya köyünü yok edebilecek mi? Zaman farkı ne olacak? (Sunucu: RoA, hız: 2x. RoA oyun dünyalarındaki turnuva alanlarının, sıradan sunuculara göre hıza ciddi bir etkisi olduğunu aklınızdan çıkartmayın).
Avatar isminizi ve oyun dünyanızı cevabınıza eklemeyin unutmayın!