PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Photoshop Destek Hattı.



uNMeRCyFuLL
31-10-2009, 13:30
Merhaba Arkadaşlar...

Bildiğiniz üzere, Forumumuzun geçmişi silindi ve herşey 0'dan tekrar başladı. Bu konuyu açmamın sebebi, vakti olan bilgili arkadaşların, daha az bilgili arkadaşlara yardım etmesidir.




Temel program dersleri daha sonra eklenecek. Forumun bir düzen içine oturması lazım öncelikle. Sırf geçmişte açıldı diye sürekli eski konular açılmakta. Öncelikle arşivi bir tekrar oluşturalım. Sabit olmuş başlıkları tekrar oluştururuz. :)


Yukarıdaki düşünceye ben de katılıyorum, yalnız burası soru cevap bölümü gibi olur diye umut ediyorum. Forum'un düzen içinde ( henüz ) olmaması, bence, tecrübeli arkadaşların yardımlarına engel olmamalı :)

umutcan
31-10-2009, 13:39
güzel konu .. herkes faydalanabilir..

rihtisempra
31-10-2009, 13:50
Ee sorusu olan yok mu?

haylaz53
31-10-2009, 14:25
iyi fikir iyi düşünmüşsün

uNMeRCyFuLL
01-11-2009, 19:00
Sorusu olan yok mu arkadaşlar? :)

TogaX
01-11-2009, 20:35
ya belki biraz uğraştıracak ama ben layer'lar hakkında böyle ayrıntılı bi bilgi alabilir miyim ?

what
01-11-2009, 20:40
Photoshop'ta da mı layer var?

TogaX
01-11-2009, 20:41
Photoshop'ta da mı layer var?

Olmamı....?

what
01-11-2009, 20:46
Olmamı....?Olma .

rihtisempra
01-11-2009, 21:43
Photoshop'ta da mı layer var?
Photoshopun temeli layer, layersız olur mu?

AVCI
01-11-2009, 21:49
ya belki biraz uğraştıracak ama ben layer'lar hakkında böyle ayrıntılı bi bilgi alabilir miyim ?

Layeri kısaca tanımlamamız gerekirse aynı resim üzerinde birbirinden etkilenmeyen, birbirleriyle bizim istediğimiz ölçüde etkileşebilen resimlerdir.


http://bilgisayardershanesi.com/photoshopders2_dosyalar/image001.jpg

Biraz daha açarsak;layerlerde bulunan resimlerin matlığı ve geçirgenlik oranları, altta kalan resimlerin görünüp veya görünmeyeceği bizim elimizde.

Dilediğimiz layerdeki resme dilediğimiz düzenleme işlemini yapabiliriz; diğer layerdeki resimler bundan etkilenmeyecek ve hiç bir durumda altta kalan layerin canı çıkmayacaktır. :)

Saygılar...

Demirsporlu
01-11-2009, 21:50
Windows 7 uyumlu PS sürümü nedir acaba?

zkee
01-11-2009, 23:28
Windows 7 uyumlu PS sürümü nedir acaba?


Hmm, vista deseniz anlıyıcağımda Windows 7 çok yeni:)Araştırdım biraz Vistaya uygun olanları var hep ama sanırım vistaya uyan 7yede uyar...

Ceto KAİBA
01-11-2009, 23:39
Buna 3 haneli numara bulmak lazım:D:D

Demirsporlu
02-11-2009, 18:06
Hmm, vista deseniz anlıyıcağımda Windows 7 çok yeni:)Araştırdım biraz Vistaya uygun olanları var hep ama sanırım vistaya uyan 7yede uyar...
Yav denedim olmadı acaba bende mi sorun var :S

rihtisempra
02-11-2009, 22:03
Hangi sürümü denediğinizi sorabilir miyim?

CrusaderKnight
03-11-2009, 16:26
Önerdiğiniz ps - tasarım programları var mı ?

Photoshop un en yeni versiyonunu bir türlü bulup indiremedim nerde aradıysam hep linkler ölü...

Nerden nasıl bulabilirim ?

Cinema 4d kadar zor bir program var mı ?

Tasarımcılar çikolatalı pasta yapmayı nerden öğrendi ? :D

zkee
03-11-2009, 16:33
Önerdiğiniz ps - tasarım programları var mı ?

Photoshop un en yeni versiyonunu bir türlü bulup indiremedim nerde aradıysam hep linkler ölü...

Nerden nasıl bulabilirim ?

Cinema 4d kadar zor bir program var mı ?

Tasarımcılar çikolatalı pasta yapmayı nerden öğrendi ? :D

Photoshop:)

Eğer deneme sürümlü indiricekseniz Photoshop.comdan indirin:)

O programı kullanmıyorum...

:DGüzel espiri:D

clakson
03-11-2009, 16:38
Önerdiğiniz ps - tasarım programları var mı ?

Photoshop un en yeni versiyonunu bir türlü bulup indiremedim nerde aradıysam hep linkler ölü...

Nerden nasıl bulabilirim ?

Cinema 4d kadar zor bir program var mı ?
Tasarımcılar çikolatalı pasta yapmayı nerden öğrendi ? :D
3D program sketchup var.Kullanımı çok kolay.Başlangıcta türkçe dersler de veriyor.

Google Sketcup.

uNMeRCyFuLL
07-11-2009, 10:54
sorusu olan?

DeRßeDeR
07-11-2009, 11:18
Teşekürler Ama Ben Beles Photoshopu Nerde bulabilirm

AVCI
07-11-2009, 21:44
Teşekürler Ama Ben Beles Photoshopu Nerde bulabilirm

Google bir sor...

Saygılar...

quByLaY_
08-11-2009, 09:28
http://img691.imageshack.us/img691/5107/ky032.gif


Arkadaşlar bn yeni yeni tasarıma merak sardım acemilik işte resimdeki menüyü kapattım tekrar geri nasıl getirebilirim :D

Şimdiden tşkler :p




(http://img691.imageshack.us/img691/5107/ky032.gif)

Fhurky
08-11-2009, 09:39
http://img691.imageshack.us/img691/5107/ky032.gif


Arkadaşlar bn yeni yeni tasarıma merak sardım acemilik işte resimdeki menüyü kapattım tekrar geri nasıl getirebilirim :D

Şimdiden tşkler :p




(http://img691.imageshack.us/img691/5107/ky032.gif)

f7 tuşu ile geri getirebilirsin ;)

quByLaY_
08-11-2009, 09:45
f7 tuşu ile geri getirebilirsin ;)


Çok saol abicim :D

AVCI
09-11-2009, 00:00
http://img691.imageshack.us/img691/5107/ky032.gif


Arkadaşlar bn yeni yeni tasarıma merak sardım acemilik işte resimdeki menüyü kapattım tekrar geri nasıl getirebilirim :D

Şimdiden tşkler :p




(http://img691.imageshack.us/img691/5107/ky032.gif)

Arkadaş yanıt vermiş ama bir yardımda benden olsun kapatıgın menüleri üst taraftaki windows araç cubugunu kullanarak getirebilirsin...

Saygılar...

quByLaY_
09-11-2009, 11:16
Arkadaş yanıt vermiş ama bir yardımda benden olsun kapatıgın menüleri üst taraftaki windows araç cubugunu kullanarak getirebilirsin...

Saygılar...


Tşk ederim :)

rchrdskjmr
07-01-2010, 18:21
Hort;

Photoshop'um cs3 extended, önce bunu belirteyim.

Şimdi Photoshop'um gif şeklindeki dosyaları 2 veya 3 tane açtıktan sonra açmıyor. [Bazen 4 de oluyor. :p]

Şu şekilde bir uyarı veriyor; Could not complete your request because the file-format module cannot parse the file.

Bu şekilde olunca çok zorlanıyorum 3 gif uzantılı resimde 1 photoshopu kapa aç yapıyorum.Doğal olarak GP yaparken en çok sorunu yaşıyorum.

Yardım eden olursa çok sevinirim.

KıSaLTMa ℗
07-01-2010, 18:27
Banada serial number diye bir şey soruyor.Ö.M'den bana söylerseniz svinirim.

Hayki
07-01-2010, 18:28
Hort;

Photoshop'um cs3 extended, önce bunu belirteyim.

Şimdi Photoshop'um gif şeklindeki dosyaları 2 veya 3 tane açtıktan sonra açmıyor. [Bazen 4 de oluyor. :p]

Şu şekilde bir uyarı veriyor; Could not complete your request because the file-format module cannot parse the file.

Bu şekilde olunca çok zorlanıyorum 3 gif uzantılı resimde 1 photoshopu kapa aç yapıyorum.Doğal olarak GP yaparken en çok sorunu yaşıyorum.

Yardım eden olursa çok sevinirim.

@Sago Tam olarak anlamadim ama..

Image > Mode > Rgb seçimini yapın.. Istediginiz sekilde düzenlemeler yapabilirsiniz..

@ Kisaltma Ö'M attim..

rchrdskjmr
07-01-2010, 18:29
Tam olarak anlamadim ama..

Image > Mode > Rgb seçimini yapın.. Istediginiz sekilde düzenlemeler yapabilirsiniz..


Dosyayı açmıyor.
Açmadan üzerinde nasıl uygulama yapayım ?

KıSaLTMa ℗
07-01-2010, 18:37
Aynı sorun bendede var.MODE adlı kısım biraz beyaz ve o kısıma girmiyor:confused:

rchrdskjmr
07-01-2010, 18:41
Araya kaynamasın;


Hort;

Photoshop'um cs3 extended, önce bunu belirteyim.

Şimdi Photoshop'um gif şeklindeki dosyaları 2 veya 3 tane açtıktan sonra açmıyor. [Bazen 4 de oluyor. :p]

Şu şekilde bir uyarı veriyor; Could not complete your request because the file-format module cannot parse the file.

Bu şekilde olunca çok zorlanıyorum 3 gif uzantılı resimde 1 photoshopu kapa aç yapıyorum.Doğal olarak GP yaparken en çok sorunu yaşıyorum.

Yardım eden olursa çok sevinirim.


Aynı sorun bendede var.MODE adlı kısım biraz beyaz ve o kısıma girmiyor:confused:

Yok sorunlarımız farklı aynı değil.

Hayki
07-01-2010, 18:42
@Sago

CS3 sil CS4 yükle diyecem ama... ^^

Bak söyle dene ozaman .gif'i paint ile veya baska bir program ile ac ve .png veya .jpg olarak kaydet.. photoshop'la ac bittiginde yine gif olarak kaydet ^^ anladinmi

KıSaLTMa ℗
07-01-2010, 18:43
Ekrana nasıl resim alınıyor?:confused:

rchrdskjmr
07-01-2010, 18:45
@Sago

CS3 sil CS4 yükle diyecem ama... ^^

Bak söyle dene ozaman .gif'i paint ile veya baska bir program ile ac ve .png veya .jpg olarak kaydet.. photoshop'la ac bittiginde yine gif olarak kaydet ^^ anladinmi


O ayrı bir uzun :D
Ayrıca onu yapınca şeffaf olan yerler beyaz olmaz mı?
Googledan falan baktım, freehand ayarı vs. diyor ... O ne onuda anlayamadım zaten.

Hayki
07-01-2010, 18:45
Ekrana nasıl resim alınıyor?:confused:

Ctrl + O bas bos sayfa acmak istiyorsan Ctrl + N bas..

Hayki
07-01-2010, 18:46
O ayrı bir uzun :D
Ayrıca onu yapınca şeffaf olan yerler beyaz olmaz mı?
Googledan falan baktım, freehand ayarı vs. diyor ... O ne onuda anlayamadım zaten.

Png olarak kayit edersen seffaflik kalir ;)

rchrdskjmr
07-01-2010, 18:47
Cık Her seferinde onunla mı uğtraşıcam...
Ayarlardan yapılan bir çözüm lazım bana.

Hayki
07-01-2010, 18:53
Gif'i PS'ye sürükleyerek denedini ?

rchrdskjmr
07-01-2010, 18:55
Denedim olmadı.

KıSaLTMa ℗
07-01-2010, 20:40
Yakında pivotada başlayacam

Jelanie
19-01-2010, 14:05
Layeri kısaca tanımlamamız gerekirse aynı resim üzerinde birbirinden etkilenmeyen, birbirleriyle bizim istediğimiz ölçüde etkileşebilen resimlerdir.Biraz daha açarsak;layerlerde bulunan resimlerin matlığı ve geçirgenlik oranları, altta kalan resimlerin görünüp veya görünmeyeceği bizim elimizde.

Dilediğimiz layerdeki resme dilediğimiz düzenleme işlemini yapabiliriz; diğer layerdeki resimler bundan etkilenmeyecek ve hiç bir durumda altta kalan layerin canı çıkmayacaktır. :)

Saygılar...


Layer (katman) sadece photoshop degil adobe ailesinin tum yazılımlarında yer alıp gorsel duzenleme programlarının hemen hemen tamamında yer alan panellerden biridir. her bir katmanın seffaf bir tasıcı olarak kabul edebiliriz. her katmanın ne tasıyacagına kullanıcı belirler ve istenilirse birden cok katman birleştirilebilir veya grup olustacak sekilde biribirine zincirlenebilir. harici durumlarda her bir katman birbirinden bagımsızdır.
uygulanan filtre, efect, secim, kesme v.b . gibi işlemler tek bir katman uzerinde (aktif katman) işler. katmanları seffaf tasıyıcılar olarak isimlendirmenin esas nedeni ise bir den cok layer bir calısmada kullanılır ve üst üste yerleşirler. katmanların tasıdıkları yazı renk image gibi ogeler ise ust uste yerleşirken altta kalan kısımlar goruntulenmez ve ustte kalan ogelerin dıs alanı seffaf oldugu için altta kalan ogeler goruntulenir.
http://img297.yukle.tc/images/24402.jpg (http://www.yukle.tc)
http://img295.yukle.tc/images/84703_1.jpg (http://www.yukle.tc)
http://img290.yukle.tc/images/84924.jpg (http://www.yukle.tc)
http://img292.yukle.tc/images/71495.jpg (http://www.yukle.tc)
http://img292.yukle.tc/images/83066.jpg (http://www.yukle.tc)

not: tum katmanları tek tek yerleştirmek forum kuralları sebebiyle mumkun olamıstır.

Altarjr
16-02-2010, 19:10
Ben photoshop cs4 ü sorunsuz olarak yükledim ancak resim açtığımda resmin yarısı normal yarısı ise siyah oluyor.Bir sürü resim denedim ama hepsinde aynı şey oldu.

merdan21
21-02-2010, 10:08
Ben photoshop cs4 ü sorunsuz olarak yükledim ancak resim açtığımda resmin yarısı normal yarısı ise siyah oluyor.Bir sürü resim denedim ama hepsinde aynı şey oldu.
Evet benimki de öyle oluyor iki resim göstereyim size:
http://img46.imageshack.us/img46/7740/adsz1d.jpg (http://img46.imageshack.us/i/adsz1d.jpg/)
http://img98.imageshack.us/img98/8982/adszgs.jpg (http://img98.imageshack.us/i/adszgs.jpg/)
Yeni sayfa açtığımda bunun gibiler açılıyor nasıl beyaz sayfa açacağız?:S
Bir de Türkçe dil paketi yükledim kaldırmak istesem ne yapacağım?

Altarjr
21-02-2010, 11:36
merdan ben açtığımda da aynısı oluyor işte ama bir yöntem buldum bende resmi yaklaştırınca gidiyor ama resmin kalitesinin bozulması gerekiyor o zaman da

merdan21
21-02-2010, 17:37
merdan ben açtığımda da aynısı oluyor işte ama bir yöntem buldum bende resmi yaklaştırınca gidiyor ama resmin kalitesinin bozulması gerekiyor o zaman da
Resmi yaklaştırınca olur mu ya kalitesi bozulur:rolleyes:
Siz de soru yok mu diye onlarca mesaj atıyorsunuz soru soruyoruz cevap veren yok:mad:

Altarjr
21-02-2010, 20:58
merdan ben de kalitesinin bozulmasını istemiyorum ama başka yolunu bulamadım burda belki yardım ederler diye ama yeni konyu açayım bari burda bakmıyorlar

Fhurky
21-02-2010, 21:00
Photoshop eksik-yanlış yüklenmiş olabilir.Başka da aklıma birşey gelmiyor. Hiç başıma gelmedi. :o

Altarjr
21-02-2010, 21:18
fhurky yükleme de bir sorun yaşamadım ama yine de ilgilendiğin için teşekkürler

merdan21
21-02-2010, 21:28
Yüklemeye yeni başlarken Windows XP için en düşük Service Pack 2 Vista için Service Pack 1 yüklenmeli diyordu acaba ondan olabilir mi ama bende neyin yüklü olup neyin olmadığını bile bilmiyorum:D

Hayki
21-02-2010, 21:53
Fhurky'nin dedigi gibi yüklemede bir yanlislik olmus olabilir önerim PS tamam'en silip tekrar yüklemeniz..

Altarjr
21-02-2010, 22:00
fhurky ve hayki teşekkürler tekrar yükleyeceğim inşallah düzelir.

merdan21
22-02-2010, 15:41
Kaldırdım yeniden yükledim yine olmadı ya:mad:

Altarjr
16-03-2010, 18:50
benim bir eski bilgisayarım var o xp, laptop um vista. xp de denedim öyle bir sorun olmuyor sadece vistada öyle galiba

Ocean13
03-08-2010, 19:27
Photoshop cs4 ü indirdim(bin bir zahmetle :D )Ancak ingilizce sürümünü bulamadım öm den link atarmısınız?

rihtisempra
03-08-2010, 19:30
Yüklediğiniz yer eğer Türkçe olarak yazıyorsa zaten büyük hata yapmışsınız Tr Photoshop indirirerek. Bildiğim kadarıyla PS nin İngilizce olarak tabir edildiği bir yaması yok. Başka bir yerden indirebilirsiniz. veya internette biraz araştırarak bulabilirsiniz.

TogaX
03-08-2010, 19:38
CS 5 Buldum :eek: İndirdim gitti :D

rihtisempra
03-08-2010, 19:46
CS 5 Buldum :eek: İndirdim gitti :D
Ben de indireceğim de fırsat olmadı :D Alışmışım CS2 ye xD

TogaX
03-08-2010, 19:48
Ben de indireceğim de fırsat olmadı :D Alışmışım CS2 ye xD

İndirdim de içimden yüklemek gelmiyor yahu :D

Üşendim şimdi.Yarın yüklerim :eek:

Dip: CS2 hiç bana göre değil,denedim :D